عنوان مقاله : تحلیل محتوای کیفی سخنرانی‌های رئیس دولت یازدهم (حسن روحانی) در سازمان ملل با رویکرد استقرایی

1 عباس ظهوری عین الدین ab_zohuri@yahoo.com دانشجو دانشجوی دکترا
2 سعید پورعلی sapourali@gimail.com استادیار دکترا

در این پژوهش به تحلیل محتوای کیفی سخنرانی¬های رئیس¬جمهور (حسن روحانی) در مجمع عمومی سازمان ملل در سال¬های 1392، 1393 و 1394پرداخته شده است. بر اساس روش تحلیل محتوای کیفی با رویکرد استقرایی، مقوله¬های (محورهای) اساسی نهفته در متن، ارتباط بین مقوله¬ها و مدل مفهومی از هر کدام از سخنرانی¬ها به دست آمد. نتایج این تحلیل نشان می¬دهد که خشونت سازمان‌یافته غرب در منطقه مانند حمله به عراق و افغانستان و... باعث خشونت، افراطی¬گری و جنگ در خاورمیانه شده و خطر نابودی تمدن و ایجاد حکومت‌های تروریستی بسیار محتمل است. قدرت¬های بزرگ باید دست از دخالت¬های نظامی و غیر ¬نظامی در منطقه بردارند. ایران کشوری امن و خواهان ایفای نقش سازنده در منطقه است. مردم ایران به دولت تدبیر و امید رأی دادند و رویکرد تعاملی دولت ایران منجر به شروع مذاکرات با رویکرد جدید بر سر برنامه هسته¬ای ایران شد. برنامه دقیق و دیپلماتیک به همراه گفت¬وگوی سازنده و شهامت انعطاف¬پذیری ایران منجر به توافق هسته¬ای شده است. نتیجه توافق هسته¬ای، لغو تحریم¬های ناعادلانه، صلح و ثبات در منطقه و جهان و آغاز فصل جدید روابط ایران با جهان در همه زمینه¬ها خواهد بود. ایران خواهان تعامل اقتصادی و توسعه در دوران پس از توافق است.